Zakelijk glasvezel

Zakelijk glasvezel

Op heel veel plekken in Nederland ligt op dit moment al glasvezel internet. Veel bedrijven weten niet dat ze direct kunnen overstappen naar deze razendsnelle internetverbinding. En kiest u voor dezelfde snelheid als u nu via DSL heeft, dan betaalt u bovendien niets extra.

Een bestaande glasvezelaansluiting activeren biedt bedrijven veel voordelen. Zo kunt u direct overstappen naar een veel hogere internetsnelheid van wel 1 Gbit/s. Een snelheid die in de toekomst nog verder wordt verhoogd. Veel ondernemers en IT-managers vragen zich af wat precies de voordelen zijn van glasvezel. Daarom hebben we dit voor u op een rijtje gezet.

1. Hogere snelheid glasvezel

Met een glasvezelverbinding worden snelheden tot wel 10 Gbit/s gehaald. Op dit moment kunt u kiezen voorglasvezel abonnementen vanaf 50 Mbps (voor dezelfde prijs als een DSL abonnement met dezelfde snelheid) tot 1 Gbps. In de toekomst zullen we onze snelheid nog verder opvoeren en kunt u dus nog sneller internetten.

Onderzoeken tonen aan dat medewerkers van bedrijven minstens 1 uur per week aan productiviteit verliezen door een langzame internetverbinding. Met een snelle glasvezelverbinding is dit niet langer aan de orde en haalt u het optimale uit uw bedrijf.

2. Betere toegang tot cloud en SaaS diensten

Steeds meer bedrijven gebruiken SaaS en Cloud-oplossingen binnen hun bedrijfsvoering. Denk aan Microsoft Teams, Dropbox, Trello of een CRM systeem zoals Salesforce. 96% van alle bedrijven in Nederland maakt al gebruik van één of meerdere cloud oplossingen.

Met de snelheid en bandbreedte van glasvezel heeft u snellere toegang tot uw data en applicaties die zijn opgeslagen in de cloud. Het duurt minder lang om uw bestanden te openen, of om klantgegevens in een CRM op te zoeken als u klanten te woord moet staan. Nu steeds meer software en services naar de cloud verplaatsen, wordt glasvezel essentieel.

3. Hoge betrouwbaarheid

Glasvezel internet is stabieler dan een traditionele koper kabelverbinding (DSL). Dat komt omdat glasvezel sterker is dan koper. Glasvezel is minder gevoelig voor wisselende weersomstandigheden of elektromagnetische interferentie.

Fysieke schade komt minder snel voor, tenzij de kabel hardhandig wordt doorgeknipt. In dat laatste geval kunt u bij KPN EEN MKB trouwens altijd terugvallen op 4G Back-up: een 4G dongel die u in uw modem plaatst zodat u nooit zonder internet komt te zitten. U krijgt deze dienst gratis geleverd bij een KPN EEN MKB internet abonnement. Zo komt uw bedrijf nooit stil te vallen.

4. Low latency

Met latency bedoelen we de vertraging die een gebruiker ervaart wanneer hij het internet gebruikt. Hoe lager de latency, hoe sneller de reactie van het internet. Vergelijk het met de vertraging op een telefoonlijn of de TV-uitzending van een live voetbalwedstrijd: om hier optimaal plezier van te hebben wilt u natuurlijk dat de vertraging zo laag mogelijk is. Real time dus.

Glasvezel heeft zo’n enorm lage latency, dat u bijvoorbeeld in hogere kwaliteit kunt bellen via de cloud (VoIP) of via Microsoft Teams. Zo voert u geen haperende gesprekken met collega’s of klanten, maar is het gewoon alsof ze naast u aan tafel zitten.

5. HD video

Heeft u een TV op de zaak of maakt u gebruik van video streaming diensten? Bijvoorbeeld om digitale televisie aan te zetten in de wachtkamer, of een sportwedstrijd te kijken op kantoor? Met glasvezel geniet u van streaming in HD, 4K of 8K kwaliteit, zonder dat de rest van het bedrijf daar last van heeft.

Ook video-conferencing kan in HD-kwaliteit plaatsvinden, zonder dat u last heeft van korrelige beelden. Dat bevordert de onderlinge samenwerking en maakt op afstand werken een stuk plezieriger.

6. Veel meer bandbreedte

U heeft het misschien niet direct in de gaten, maar uw medewerkers zijn de afgelopen jaren steeds meer bandbreedte gaan gebruiken. Videobellen, video’s streamen, digitale muziek luisteren, file sharing, SIP trunking en natuurlijk cloud diensten: er wordt steeds meer data gedeeld.

Wanneer iedereen tegelijk op kantoor zit te werken kan dit er voor zorgen dat collega’s te maken krijgen met traag internet, lang wachten op een download, haperende streams en low-res videokwaliteit. Als uw bedrijf hier nu al last van heeft, is dat een goede reden om over te stappen op glasvezel internet.

7. Duurzaam internet

Glasvezelkabels, ook wel fiber genoemd, bestaan uit haardunne vezels die gemaakt worden van een soort glas. Deze kabels hebben een lange levensduur en bijna geen onderhoud nodig. Koperkabels kunnen uitzetten, oxideren en schadelijke stoffen in de grond lekken. Wanneer glasvezelkabels toch vervangen moeten worden, kunnen deze allemaal gerecycled worden.

KPN is bezig met een experiment waarbij glasvezelkabels worden vervaardigd van 90% gerecycled plastic. Voor de productie van de buis is dan nog slechts 10% nieuw plastic nodig. Daarnaast is de nieuwe buis dunner, waardoor er meer op een haspel past. Dat betekent dat er veel minder vrachttransporten nodig zijn voor het vervoer van de kabels. Glasvezel is daardoor nu al een duurzame oplossing voor de toekomst.

8. Minder last van interferentie

Koperen kabels kunnen last hebben van elektromagnetische interferentie, bijvoorbeeld door de nabijheid van machines, veel elektronische apparaten of in een fabriek. Glasvezelkabels hebben hier geen last van en slijten ook niet door deze straling. Wanneer u in de nabijheid van een industrieel pand werkt of zelf veel randapparatuur in gebruik heeft, is glasvezel de beste oplossing om de snelheid en kwaliteit van uw internetverbinding op lange termijn te waarborgen.

9. Kostenbesparing

Als u al zakelijk internet klant bent bij KPN, kunt u voor hetzelfde maandbedrag overstappen naar een glasvezelverbinding met dezelfde internetsnelheid. Wilt u upgraden naar een hogere snelheid, dan zijn de kosten vaak iets hoger dan voorheen.

Daar staat tegenover dat u uw bedrijf een flinke productiviteit boost cadeau geeft. Onderzoek toont aan dat een langzame internetverbinding voor een lagere productiviteit zorgt bij medewerkers. Langer wachten op het openen van bestanden, het downloaden van een email-attachment of het starten van een videocall. De investering in een snellere verbinding verdient zich snel terug als u doorrekent hoeveel tijd u uzelf en uw medewerkers op weekbasis bespaart.

Weten of glasvezel internet op uw zakelijke adres beschikbaar is? Doe de postcodecheck.

50 Mbit/sec

€ 55,-
per maand

€ 0,- eenmalig

50Mbit/sec – 50Mbit/sec

1 ip-adres

200 Mbit/sec

€ 62,50
per maand

€ 0,- eenmalig

200Mbit/sec – 200Mbit/sec

1 ip-adres

1 Gbit/sec

€ 70,-
per maand

€ 0,- eenmalig

1 Gbit/sec – 1 Gbit/sec

1 ip-adres

Benieuwd naar de internetmogelijkheden op uw locatie? Check uw postcode!

Onze postcode-check brengt in kaart welke verbindingen er leverbaar zijn op uw locatie.