Vestigingen koppelen

Er zijn verschillende manieren om uw vestigingen onderling met elkaar te verbinden.

De 3e belangrijkste varianten bespreken we hier.

Ethernet VPN

Met de dienst Ethernet VPN biedt de provider u de mogelijkheid om uw locaties flexibel en bedrijfszeker met elkaar te verbinden. U brengt deze verbindingen eenvoudig tot stand door verschillende Virtual Private Networks (VPN’s) te definiëren binnen één netwerk dat op het Ethernet-protocol is gebaseerd. Zo verbindt u de verschillende lokale netwerken in één groot virtueel lokaal netwerk (VLAN), volledig op basis van Ethernet. U beheert zelf de routers, waardoor u volledige controle heeft over uw netwerk. Deze dienst wordt alleen aangeboden op basis van glasvezelverbindingen.

IP VPN

Koppelingen bij IP-VPN kunnen zijn op basis van glasvezel, koper (adsl, ethernet over koper).
IP-VPN is vooral interessant voor bedrijven die geen zorgen willen hebben over beheer en routering op het netwerk. De provider ontzorgt u door ook voor de routers te zorgen. Alles in één hand, één aanspreekpunt.

SD Wan

De laatste variant om vestigingen te koppelen is op basis van SD-WAN.
Wat is SD-WAN?
Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) is een type computernetwerk dat het verbinden van verschillende internetverbindingen mogelijk maakt, denkt u hierbij aan xDSL, glasvezel, mobiel of ander IP-transport laag. SD-WAN combineert deze verschillende connectiviteit opties. Hierdoor is het voor de klant eenvoudiger om bedrijfslocaties aan te sluiten op het interne netwerk. Een SD-WAN heeft een virtuele WAN-architectuur en een software gestuurde technologie. Een belangrijk element van een SD-WAN is de gecentraliseerde besturing, zodat netwerkverbindingen, beveiligingsmechanismen, beleid, applicatiestromen en algemeen beheer worden gescheiden van de bijbehorende hardware.

Benieuwd naar de internetmogelijkheden op uw locatie? Check uw postcode!

Onze postcode-check brengt in kaart welke verbindingen er leverbaar zijn op uw locatie.