Ethernet VPN

Koppelen van vestigingen met Ethernet VPN

Met de dienst Ethernet VPN biedt KPN u de mogelijkheid om uw locaties flexibel en bedrijfszeker met elkaar te verbinden. U brengt deze verbindingen eenvoudig tot stand door verschillende Virtual Private Networks (VPN’s) te definiëren binnen één netwerk dat op het Ethernet-protocol is gebaseerd. Zo verbindt u de verschillende lokale netwerken in één groot virtueel lokaal netwerk (VLAN), volledig op basis van Ethernet en voor een aantrekkelijke prijs.

Ethernet VPN

Met de dienst Ethernet VPN kunt u het transport van data, spraak, video en internettoegang gemakkelijk integreren op één Ethernet netwerk. Dit bespaart kosten en verhoogt tevens de flexibiliteit van uw netwerk dankzij de schaalbaarheid, de hoge bandbreedtes en de keuze uit verschillende dienstvarianten en configuraties.

Veiligheid

Bij datatransport op basis van het Ethernet-protocol wordt gebruikgemaakt van switching. Doordat uw verkeer gelabeld wordt (deze techniek heet ‘tagging’) is een strikte logische scheiding van verkeer tussen verschillende VPN’s gegarandeerd. De mogelijke veiligheidsrisico’s van routering op basis van het IP-protocol (OSI-laag 3), zoals afluisteren van verkeer door derden (‘sniffing’), omleiden van verkeer via ongeautoriseerde locaties (‘man-in-the-middle’) of ongeautoriseerde toegang (‘spoofing’), zijn niet aan de orde bij Ethernet VPN (OSI-laag 2).

Ethernet VPN maakt geen gebruik van publieke infrastructuur. De fysieke toegangsbeveiliging en de logische VPN-scheiding garanderen minimaal hetzelfde hoge beveiligingsniveau als bij traditionele vaste verbindingen. De door KPN doorgevoerde beveiligingsmaatregelen maken het voor onbevoegden onmogelijk om toegang te krijgen tot uw VPN. Het hoge beveiligingsniveau wordt onderstreept door het feit dat Ethernet VPN ISO 27001 gecertificeerd is .

 

Met Ethernet VPN (Virtueel Particulier Netwerk of Virtueel Privénetwerk Engels: Virtual Private Network, VPN) koppelt u uw vestigingen op basis van ethernet techniek, waardoor u in feite één groot Local Area Network (LAN) creëert. Het betreft een zogenaamde laag 2 dienst, waardoor u zelf, zonder meerkosten uw eigen vlans kunt maken.

KPN

Benieuwd naar de internetmogelijkheden op uw locatie? Check uw postcode!

Onze postcode-check brengt in kaart welke verbindingen er leverbaar zijn op uw locatie.